Admitere

Proces de admitere

Se trimite solicitarea de admitere împreună cu o fotografie

Primul pas în cadrul procesului de admitere constă în trimiterea Fișei de Solicitare de Admitere și a unei fotografii tip carnet, în format electronic, la adresa stejarul@muntelealb.ro;

Fișa poate fi trimisă prin poștă deși recomandăm ca solicitarea să se realizeze prin e-mail.

Calendarul de admintere este următorul:

  • Primul termen: între 1 iunie – 30 iunie. Această perioadă este recomandată pentru olimpici și pentru cei care deja s-au hotărât unde vor să studieze. Se va raspunde pe 10 iulie.
  • Temenul al doilea: între 1 iulie – 31 iulie. Perioada care cuprinde admiterea celor mai multe universități. Se va raspunde pe 10 august.
  • Termenul al treilea: Se primesc solicitări după 1 august în măsura locurilor disponibile. Se raspunde in 10 zile.

 

Interviu personal

După primirea Fișei de Solicitare de Admitere vom lua legătura cu studentul care a solicitat locul pentru a stabili data interviului personal. Se acordă o importanță deosebită acestui moment din cadrul procesului de admitere deoarece ni se oferă posibilitatea de a-l cunoaște atât pe student, cât și preocupările și interesele sale. Pe de altă parte, este o ocazie pentru ca atât studentul, cât și familia acestuia să cunoască din sursă directă funcționarea căminului și să obțină răspunsuri la întrebările lor.

În cazul studenților străini, interviul se va realiza printr-un delegat de la Stejarul, în țara de origine, sau prin Skype.

Acordarea locului

După realizarea interviului vom comunica oficial rezultatul solicitării până la sfârșitul perioadei de admitere în curs, conform calendarului de mai sus.

Rezervarea locului

Pentru a rezerva locul, studentul va trebui să încheie un contract de prestări de servicii cu Stejarul – Campus Universitar și să achite 200€. Această sumă constituie și garanția, ce va fi restituită la finalizarea contractului.

În cazul în care rezervarea se anulează înainte de 15 august, garanția va fi restituită; dacă aceasta se va anula după data menționată, garanția nu va mai fi restituită, deoarece este dificil ca acest loc să fie ocupat de un alt student.

Atenție: studentul trebuie să prezinte următoarele acte înainte de începutul anului academic:

  • Copia diplomei de bacalaureat
  • Dovadă de admitere la un curs universitar, eliberată de instituția de învățământ.

Neprezentarea acestor documente pâna la dată specificată duce la rezilierea automată a contractului cu Campus Universitar Stejarul și pierderea garanției.