Acțiunea omagială: IN HONOREM IMPERATORIS TRAIANI

27 oct.

Acțiunea omagială: IN HONOREM IMPERATORIS TRAIANI

Vineri, 27 octombrie 2017, la ora 11:00 dimineață,  la Stejarul Campus Universitar (str. Carol Davila nr. 59), a avut loc acțiunea omagială  IN HONOREM IMPERATORIS TRAIANI, dedicată Împăratului Traian, în a cărui perioadă de domnie Imperiul roman a atins maxima sa extindere, prefigurând Europa unită de azi, bazată pe valorile civilizației romane și având ca piloni de susținere: dreptul roman, latinitatea și creștinismul.

Program
În program, o conferință omagială la 1.900 de ani de la moartea lui Traian, născut în Italica, Spania, și care avea să devină ”Părintele și săditorul românilor” (Samuil Micu), după cucerirea Daciei și transformarea ei în provincie romană, conferință susținută de prof. univ. dr. Carmen Bulzan de la Universitatea Ecologică din București
Urmează o lansare de carte: MARCUS ULPIUS  TRAIANUS. Antologie de texte alese, ediție îngrijită de Carmen Bulzan.
Grupul PRO CARMINE va susține un recital de poezie din creația lirică românească și spaniolă, poezii dedicate Împăratului Traian, urmat de un spectacol susținut de Compania Teatrală Atmosfère 2011 din Drobeta-Turnu-Severin, fragment din Metamorfoze de Ovidiu, marcând astfel cei 2.000 de ani trecuți de la moartea poetului.
Se va vernisa Expoziția de fotografie: Urme romane din vremea lui Traian în România și în lume, amenajată de prof. dr. Gabriela Gîrmacea.

Organizatori și colaboratori
Acțiunea a fost organizată de Asociația Culturală IUVENTUS TRAIANI din Drobeta-Turnu-Severin și Centrul de Experiențe Pedagogice și Culturale Onești, în parteneriat cu Stejarul Campus Universitar și Blum Art.

Datele de contact

Data: Vineri, 27 octombrie 2017, ora 11:00 am.
Locație: Stejarul Campus Universitar (str. Carol Davila nr. 59 – Sectorul 6 București),
Persoană de contact: Carmen Bulzan
Telefoane de contact: 0733 967 488 / 0720 482 730

A avut loc conferinta despre "IN HONOREM IMPERATORIS TRAIANI". Omagiu la 1900 de ani Organizat de Prof. univ. dr. Carmen…

Posted by Stejarul Campus Universitar on 1 Noiembrie 2017

Write a Reply or Comment